Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Merünk-e a könyvtárakról őszinte és ütős imázsfilmet készíteni?

Kicsit rasszista, kicsit büdös: Linz meglepően őszinte imázsfilmmel csábít/űz el örökre. - Nagyjából az összes turisztikai klisével szembemegy a város promóciós filmje.
Valószínűleg úgy nézhetett ki a Linz Tourismus ügynökség ötletelő mítingje, hogy egy ponton megunva az addigi vitát valaki felszólalt a csapatból: mi lenne, ha olyan filmet csinálnánk a városról, amit senki sem mer?
A Turizmus Online szúrta ki azt a csodás imázsfilmet, amely nem akar sem Berlint, sem Párizst de még Bécset sem csinálni Linzből, és az ott élőkkel mesélteti el Linz valódi jellemzőit. Például, hogy a város lakói közül nem mindenki elfogadó, igenis létező dolog a rasszizmus, a homofóbia vagy a kosz, nem minden városrész csillog, de itt legalább találkozhatsz egy másik, ohne schnick schnack Ausztriával. Ha neked ez nem tetszik, húzz el Bécsbe, Salzburgba vagy Kitzbühelbe! - üzeni a film.
A filmben link nem modellek szerepelnek, hanem valódi linzi polgárok, akiket a linzi filmstúdió, a Forafilm rendezője a járókelők közül választott ki - mondta a Turizmus Online-nak Kovács Balázs, a Linz Tourismus magyar piacért is felelős régiós megbízottja.
A kampányfilm pár nap alatt többszázezres nézettséget ért el, a város polgármestere a provokatív hangvétel miatt első nyilatkozatában azonban elhatárolódott a filmtől.
A premier óta a Johannes Kepler Egyetem a nagy sajtóvisszhangra és közérdeklődésre való tekintettel külön vitaestet is szervezett a városban. A vitához hozzászólók többsége a Linz Tourismus csapatának bátorságát emelte ki, hogy őszintén, klisék és köntörfalazás nélkül merték bemutatni Linz erősségeit és gyengeségeit. A viták során megfigyelhető ugyanakkor egy törésvonal: míg az idősebbek némileg ódzkodnak a film kifejezésmódjától, addig a fiatalabb generáció szerint egy "trendi és szexi" imázsfilm született.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról