Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesealakok a gyerekkönyvtárban -- pr a gyerekek irányába

A farsangi időszakon kívül sem baj, ha a gyerekkönyvtárakban néha jelmezbe öltözött alakok jelennek meg. Egy-két telefonhívás, és viszonylag kevés pénz elegendő ahhoz, hogy Micimackó, Malacka vagy Hófehérke szórakoztassa a gyerekeket a könyvtárakban. A hatás pedig garantáltan nem marad el, a gyerekek és a szüleik is hálásak lesznek azért, ha valamelyik mesefigurával tölthetnek el pár percet a könyvtárban. Jó ötlet lehet az is, ha több gyerekkönyvtár összefog, s a kosztümök hétről hétre máshova vándorolva szórakoztatják a kicsiket. A jelmezes megjelenés pedig komoly szakmai kihívást jelenthet bármelyik gyerekkönyvtárosnak, hiszen meg kell tanulnia a karakterre jellemző mozgást és kézmozdulatokat, s nem utolsó sorban el kell viselnie a jelmezcipelés minden terhét. Az eseményt már jó előre célszerű meghirdetni, plakátokat, szórólapokat lehet készíteni, s időben fel kell hívni a sajtó figyelmét is a várva-várt eseményre. Ugyanezek a figurák "a könyvtárak követeként" iskolákba vagy kórházakba is ellátogathatnak, hogy a gyerekeket a könyvtárba járásra csábítsák, és persze azért, hogy szórakoztassák, felvidítsák őket.

- A közelgő gyereknap, de akár a húsvét is remek alkalomnak ígérkezik egy hasonló jelmezes esemény megvalósítására.(KE)

Régebbi hírforrás(ok): 2003. 04.05., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról