Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesekuckót adtak át a könyvtárban

A Bocskai Utcai Óvoda Katica és Süni csoportjának ovisai avatták fel pénteken délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár új Mesekuckóját. A gyerekek bábjátékkal készültek, de a könyvtár Gyerekvilág részének kollégái is bemutatták, milyen sok lehetőség rejlik a megújult meseszobában.
Ramháb Mária, a könyvár igazgatója köszöntötte a gyerekeket, elmondta nekik, legyenek büszkék arra, hogy ők az elsők, akik láthatják, sőt be is mehetnek a most elkészült Mesekuckóba. A kuckót pedig mi mással avathatták volna fel, mint mesével, játékkal, közös énekléssel.
A gyerekek kényelmes plüss ülőhelyekről nézhették végig a mókás előadást, ezek beszerzése is része volt ugyanis az átalakításnak, amely uniós pályázati támogatásból valósulhatott meg. Az új Mesekuckó nem csak könyvtári foglalkozásokhoz nyújt hangulatos helyszínt, de a családok meghitt meseolvasására, óvodai csoportok fogadására is lehetőséget kínál.
Mindemellett a szülők is gyakorolhatják az élő szavas meseolvasást, de olyan könyvtári játékokat is megismerhetnek, amelyek segítik a gyerekek szövegértését, szókincsük bővítését. Ez is része ugyanis az életen át tartó tanulást segítő Könyvtár Tudás-Esély Minden-Kor! projektnek. A Mesekuckót jelenleg a Ciróka bábjai díszítik, a későbbiekben azonban gyerekrajzokból is terveznek itt kiállítást - tudtuk meg Koleszár Mártától, a gyerekvilág vezetőjétől.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról