Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesterséges intelligenciával megalkothatod Középfölde könyvtárainak képét is (olvasóink szavazatára)

A chatalapú mesterséges intelligencia mellett az MI-vel támogatott képgenerálás is fejlődő és virágzó terület. A digitális világ iránt nyitottabb művészek is elkezdtek kísérletezni, hogyan hozhatnak létre az MI alapú képgenerátorokkal közös műalkotásokat, pl. DALL-E (kiemelt alkotások: link ) és Midjourney (kiemelt alkotások: link ) segítségével. Ráadásul ezekkel a programokkal a rajzolásban kevésbé tehetséges művészek is kiemelkedőt alkothatnak, mivel itt inkább kulcsszavak és parancsok begépelésére van szükség (és persze stílusérzékre).

Az MI és a művészek együttműködése olyannyira bevált, hogy néhányan már pénzért árulják a humán-MI hibrid műveket. Így tesz például az Etsy-n a CallaAndAI felhasználónevű alkotó, aki már több mint mint 300 képet töltött fel különböző ismert irodalmi és filmes világokból táplálkozva, mint például Tolkien vagy C. S. Lewis művei, a Marvel-hősök világa és Sherlock története. A képek közt Tolkien-stílusú és steampunk könyvtárak is megtalálhatók, amelyek különösen szépen sikerültek. A művész képei itt megtekinthetők: link
Az alkotások nyomatai 30 x 30 cm-es méretben megvásárolhatók 19,5 ezer forintért. Érdekességük, hogy a képek jobb alsó sarkában a művész szignója is megtalálható. Vélhetően, csak a hibrid alkotás humán tagjáé. (Ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról