Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MET-gála - sztárok ruhái és a könyvtárlátogatás

A MET-gálának nem ez első könyvtári kapcsolata: a Brooklyn Public Library a helyi lakosoknak biztosított bemutatkozási lehetőségét az előestéjén: link . (MG)

Idén is megrendezték a Met-gálát, amely minden évben a felvonuló sztárok elképesztő ruhakölteményei miatt kelt nagy feltűnést. Idén meglepő helyről érkezett reakció a ruhafelhozatalra: a Washingtoni Könyvtár link értelmezte újra (vagy inkább át) a viseleteket úgy, hogy mindegyik a könyvtárlátogatáshoz kötődjön.

Doja Cat rapper Vetements ruhájának és sminkjének extrém megjelenése például szerintük épp olyan, mint amikor az ember a nyári kánikulában kutyagol el a könyvtárig, leizzadva és szétfolyó szemfestékkel. Kieran Culkin színes ruhája pedig valójában fehér lehetett, amíg a színész részt nem vett a könyvtár egy gyermekfoglalkoztató, festékes foglalkozásán. (HVG)

Régebbi hírforrás(ok): Felemelő könyvtári rendezvény szabadság metaforájaként - brooklyni tapasztalat link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról