Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mi lesz veled, Erdélyi Közös Katalógus? -- Működik-e?

Ünnepélyesen indult útjára egykor az Erdélyi Közös Katalógus - erről számolt be honlapján az e-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft., a program megvalósításának egyik szereplője, 2006-os hírei között. 'Az EKKA lehetővé teszi a könyvtárak katalógusainak internetes elérését, megkönnyíti a felhasználóknak egy könyv keresését. Mindemelett egy településen, régión belül elősegíti a könyvtárak célirányos gyarapítását, egymás közötti kapcsolattartást, erdélyi könyvtárszinten egységesíti a katalogizálást és a keresést. Elősegíti, hogy az Erdélyben megjelent magyar kiadványok is megjelenjenek a magyar közös katalógus rendszerben, a Mokkában, szolgálva így is az összmagyar kultúrát, az erdélyi magyar szervezetek együttműködését.' - állt a reménykeltő hírben. A tervekben az is szerepelt, hogy a későbbiekben további erdélyi könyvtárak fognak csatlakozni az EKKA-hoz. A program egyik eredménye a link amely azonban már régóta nem szolgál új információkkal. Legalábbis ami a Könyvtárak listája menüpontot illeti, ahol csupán ennyit közöl a kattintás után: 'Nem találtam semmit'. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról