Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mi mégis régi módon teszünk ajánlatot az olvasásra?

Elhittem én is -- egy ideig --, hogy az újabb generációk nem olvasnak, nem tudnak olvasni, kiveszett belőlük az érdeklődés az olvasás iránt. Abban a rettegésben éltem, hogy a képek direkt világa elönti a gyermekeim és korosztályuk agyát, és nem tudunk fontos dolgokról beszélni.
... Márpedig azt állítom, hogy nem romlott el az a csodálatos műszer az újabb generációkban sem, mely szenvedélyes olvasóvá tehet bennünket.
A műszer működik és bizonyítja létét, nézzünk csak pl. a Harry Potter-könyvekre, Leiner Laura regényeire, vagy a Geronimo Stilton sorozatra.
... Vannak példák tehát, melyeknek segítségével az olvasás kultusza tömegesen fenntartható.
Ezt a lehetőséget kell megragadniuk a szerzőknek. A mai kor gyermeke számára jó eséllyel az olvasás élményét adó műveket kell ajánlania a tanárnak és könyvtárosnak egyaránt. Szembe kell néznünk azzal, pedagógusoknak, könyvtárosoknak és persze szülőknek, hogy az olvasás ügyében is korszakváltás következett be.
Először nekünk, felnőtteknek kell megváltoznunk, el kell olvasnunk azokat a könyveket is, melyek gyerekeinkre, diákjainkra, olvasóinkra ma hatnak, hogy ajánlhassuk őket, hogy az olvasás gyönyörűsége nekik is személyes élményük lehessen. Kultúránk sorsa múlhat ezen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról