Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Mi vagyunk a trend

Nem az a legjobb otthon, ahol a legkülönlegesebb belsőépítészeti megoldások, a legdivatosabb színek vagy a legdrágább bútorok találhatók, hanem az, amelyik a legjobb érzést váltja ki a használójából - legalábbis 2021 úgy vonulhat majd be a belsőépítészet történetébe, mint amikor mindez szélesebb körben is egyértelművé vált. Messze már az az idő, amikor Magyarországon mindent a minimalista lakberendezés uralt. Számtalan stílusnak lett létjogosultsága, melyek akár össze is olvadhatnak, és az otthonok a felhasználói vérmérséklettől függően a mértékletestől a tobzódóig egyre eklektikusabbá válhatnak. Érthető ez a reakció, hiszen az emberiséget ért eddigi traumákra is többféle adekvát válasz született egyszerre: az egészséges lakókörnyezet vágya, a Bauhaus, a búfelejtő luxus és az art deco. Ráadásul Magyarországon a tervezői és megrendelői lehetőségeket a nehezen megfizethető lakásárak és a 10-40 százalékkal dráguló, esetenként alig hozzáférhető alapanyagok is formálták. A gyártók által ránk erőltetett újdonságok helyett így nagyobb hangsúlyt kaphatnak a társadalmi változások által generáltak, melyek közül manapság talán a fenntarthatóság hagy leginkább nyomot a legszűkebb környezetünkön. (HVG)

S hogy mi köze a lakásberendezés-trendnek a könyvtárakhoz az egyre divatosabb eklektikus könyvtárberendezésen túl? - Az, hogy a posztmodern életérzés egészére jellemző lehet dekonstrukció (azaz, hogy a korábban tapasztaltakat elemeire bontjuk s azokból aktuális szempontjainknak megfelelő egységet hozunk létre). Ez bátoríthatja az olyan irodalomajánlást, mely az addig megszokott stílustól eltér, de még illeszkedik a megcélzott személy céljához. Ezzel - nem mellesleg - felül is lehet pozicionálni a kínálatot, kiterjesztve a használó tapasztalatvilágát. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról