Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mikor lesz CERTIDOC-minősítés Budapesten -- a júniusi továbbképzés 1.

Az MKE kezdeményezésére júniusban Certidoc továbbképzés volt könyvtári vezetők számára a Könyvtári Intézetben (korábbi híreink a témában: link A magyarországi CERTIDOC program ezúttal lehetőséget kapott, hogy önálló intézményként működhessen és bekapcsolódhasson az európai CERTIDOC konzorciumba. Fontos cél volt, hogy szakfelügyelőket (vizsgáztatókat) is habilitáljon, így elháruljon az akadályt a magyarul vizsgázni szándékozók elől. A kétnapos továbbképzés a résztvevőknek lehetőséget adott, hogy a leendő magyarországi CERTIDOC minősítési intézmény első vizsgáztatóivá (szakmai értékelői) váljanak. Reméljük élnek is ezzel a lehetőséggel.
A továbbképzésen Sutter úr részletesen ismertette a CERTIDOC a működési szabályzatát, majd szólt az európai minősítési rendszer alapjairól (utalások a különböző EU szabványokra), a magyar nyelven is elérhető szükséges dokumentumokról. A rendszer képviselői felhívták a figyelmet a CERTIDOC működéséhez szükséges titkárság létesítésére, a jelentkezők felkészítésére, a vizsgáztatás módjára, az értékelésre és azok buktatóira.
Másnap a háromtagú zsűri alakult a jelenlévőkből, akik előzőleg áttanulmányozták az 'önkéntes' jelölt vizsgára beadott anyagát, aki menedzseri szintet kért. Anyagát is e szintnek megfelelően értékelték az egyórás 'élethű vizsgán'. A jelenlévők ezután megállapodtak, hogy csak próbának tekintik a vizsgát, mivel több ponton elbizonytalanodtak a minősítést illetően. Főleg terminológia okoz gondot (pl. a technikusi és a menedzseri szint fogalma nehezen működik magyar viszonylatban az 'euroreferentiel' értelmezése szerint).
-- További hír: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról