Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mikóújfalu: könyvtárból közösségi tartópillér

Mikóújfaluban ritka, akinek otthon internet-hozzáférése van, ezentúl azonban a községi könyvtárban négy számítógépet használhatnak az érdeklődők -- értékelt Miklós Piroska könyvtáros a mikóújfalusi könyvtár Biblionet-hálózathoz való csatlakozásakor. A számítógépek a Biblionet program révén jutottak Újfaluba, és nyomtatót, vetítőt, szkennert is kapott a könyvtár.
A szalagot Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója vágta el.
Miklós Piroska, intézményvezető: a faluban ugyan több házban is van internet, de a könyvtár számára mégsem közömbös az új felszerelés: nem csak gyerekek, hanem állást keresők is igénybe veszik a számítógépeket.
Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója kifejtette: azért is fontos, hogy a könyvtár új szolgáltatásokat nyújtson, mert azok, akik megfordulnak az épületben, nagy valószínűséggel könyvet is kölcsönöznek majd.
Nyáguly Vilmos polgármester elmondta, a helyi önkormányzat még az idén felújítja a kultúrotthont, valamint a könyvtárat, így ezután a kultúra és a művelődés a község tartópillére lesz majd.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról