Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Milyen érzés, ha átvernek? - Erre gondolj, amikor félelemkeltő vagy lejárató hírt olvasol

"Amikor beléptem, nem tudtam elhinni, hogy ilyen létezik. Kultúrsokk volt, Orwell írt ilyesmiről. Olyan volt, mint egy negatív utópiában, de valójában így működik" - mondta az orosz trollgyár egy volt dolgozója.
A fizetés nem volt rossz, de sokat kellett dolgozni: egy 11-órás műszakban napi 120 kommentet kellett posztolni csevegőszobákba és egyes orosz nyelvű médiumok, például a Novaja Gazeta vagy a Szabad Európa orosz oldalának közösségi média profiljain.
"Voltak kollégák, akik szárnyaltak a lelkesedéstől, mások pedig rádöbbentek, hogy micsoda nonszenszbe keveredtek" - meséli Szergej K, az "orosz trollgyárként" hírhedté vált cég egykori dolgozója a Szabad Európának.
"Putyin séfje" áll a háttérben. Ilyen volt az élet az Internet Research Agency (Internetes Kutató Ügynökség) néven bejegyzett szentpétervári cégnél, amely azzal érdemelte ki gúnynevét, hogy dezinformációt, konetókat és féligazságokat ontott magából és a közösségi média platformokon trollkodott.
A "Putyin-elnök séfjeként" is emlegetett szentpétervári üzletember, Jevgenyij Prigozsin tulajdonában lévő vállalat azután tett szert nemzetközi hírnévre, hogy név szerint említette egy, a 2016-os elnökválasztás befolyásolására tett orosz kísérletekről készült amerikai hírszerzési anyag.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról