Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Minecraft játékkal épít virtuális közösséget a könyvtár (olvasóink szavazatára)

Közösen játszanak a Minecrafttal a gyerekek Nyugat-Ausztráliában, egy olyan szervernek köszönhetően, melyet helyi könyvtárak egy csoportja üzemeltet. Ez a LibraryCraft szerver.
John Geijsman, a Fremantle Könyvtár dolgozója indított el egy kis szervert a csoportjának, még 2019 októberében. Aztán beütött a Covid, bezártak a könyvtárak, és mindenki lehetőségeket keresett a közösség számára - ekkor mesélt nekik a szerverről.
Kezdetben 10 gyerek tudott egyszerre játszani. Azóta már 240 regisztrált játékos van, ebből 60 rendszeresen játszik. 7-17 év közöttiek, van közöttük tapasztalt játékos és teljesen kezdő is.
Minden hónapban új, kreatív kihívást indítanak. Például, Geijsman és a Maritime Museum nemrég együtt készített egyet, amelyben vízalatti bázist kellett építeni. Novemberben projekt világokat hoztak létre. Csapatok jelentkezhetnek, hogy saját Minecraft világuk legyen, ahol ők döntik el mit építenek.
- Olyan csapattal dolgozom, amely meg akarja építeni a Roxfortot. Hatalmas lesz. Nagyon izgatottak, nagy terveik vannak - mondta Geijsman.
Azonban a LibraryCraft több, mint egy szerver. A cél egy közösség létrehozása. Van egy Discord csoportjuk is, ahol hanghívással egyszerűen tudnak egymással kommunikálni játék közben is. A játékon kívül írásban beszélgetnek.
Azonban a szabálytalanságok szigorú következményekkel járnak. Van egy játékon belüli börtön, ide kerül az, aki megszegi a szabályokat. Ezután viszont minden kihágás végleges kitiltást von maga után. (ref.: Salamon Sára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról