Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minek álljanak sorba könyvért a kanadai diákok? Van Sora App! (olvasóink szavazatára)

Az OverDrive Education, a könyvtárak vezető digitális olvasási platformjának részlege ( link .) közzétette, hogy 100 ifjúsági és ún. Young Adult (tiniknek, fiataloknak) szóló könyvet ajándékozott több ezer általános és középiskolának országszerte. Azért, hogy a kanadai iskolák a költségvetés növelése nélkül kielégítsék digitális tartalom iránti igényüket. Ez a "Sora Starter" ( link .) kezdőcsomag minden kanadai iskolának elérhető. Nagy érdeklődés övezte angol és francia [nyelvű] e-könyveket és hangoskönyveket tartalmaz kanadai kiadóktól és szerzőktől sokféle témában. E szabadon hozzáférhető, ingyenes gyűjteményből és a több mint 200 címet tartalmazó Sora Starter-ből sorban állás nélkül olvashatnak, kölcsönözhetnek a diákok a nap 24 órájában, bárhol. A Canada Sora Starter gyűjtemény minden művét kanadai szerzők írták, amely a sajtóközleményben nyilatkozó Andrea Sisca, a Toronto Catholic District School Board tantervi vezetője és innovációs igazgatója szerint megmutatja, milyennek látjuk Kanadát:
link .

Azok a kanadai iskolák érhetik el ezeket a címeket [mostantól 2023. szept. 30-ig], amelyek a Sora education olvasóalkalmazást (App-ot) használják. A Sora App vezető alkalmazás 6000 kanadai és világszerte több mint 55.000 iskolában. 2019-ben bekerült a TIME legjobb találmányai közé. A Sora-t még nem használó iskolák ingyenesen kipróbálhatják azt és további költségek nélkül kapják meg mindkét gyűjteményt. Az OverDrive Mindenki olvas programjának része, hogy új címek kerülnek be ingyenesen az iskolai gyűjteményekbe különböző témakörökben a következő hónapokban. Az iskolák tovább bővíthetik digitális gyűjteményüket, könyvklubokat hozhatnak létre vagy más módon ösztönözhetik az olvasást. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról