Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minimálisan növekedett az utóbbi 2 évben a könyvtárhasználat

Minimálisan növekedett az utóbbi 2 évben a könyvtárhasználat, a gyerekek esetében minimálisan esett. A használók kevesebb népszerűsködést, több kultúraközvetítést várnak a könyvtártól.
Az itt link kiemelt táblázatok és diagram magyarázata nem szerepelt a közzétett diasorozaton.
Arra, hogy a használók kevesebb - úgymond - "könyvtárnépszerűsítésre (pr-, marketing tevékenység)" vágynak, lehetséges magyarázat az, hogy
1. Sem a kérdezők, sem a válaszadók előtt nem egészen tisztázottak a fogalmak. A "népszerűsítés" fogalom alá ugyanis nem tagozódhat be szakmailag sem a pr (a szervezet és a különféle érdekcsoportok közötti bizalmi kapcsolat megteremtése és fenntartása) sem a marketing (a termékek, szolgáltatások igénybevételének szabályozása).
2. Könnyen lehet, hogy a használók nem a könyvtár magamutogatására, hanem a hatékony, igények igazolta szolgáltatásokra vágynak. Kapcsolódó gondolat: link . (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Könyvtár-reklámcikkek Az én könyvtáram projekttől - reklám és / vagy pr? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról