Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Minőségmenedzsment: a tisztelet javítja a döntéshozatal minőségét, csökkenti a hibázásokat

Múlt heti számunkban szóltunk link a hatalmi erőszakra támaszkodó főnöki mérgezés hatásmechanizmusáról.
- A modortalanság kihat az érzelmeinkre, motiváltságunkra, teljesítményünkre és arra, hogyan bánunk másokkal. Kihat a figyelmünkre is, és elvonhatja agyi kapacitásunk egy részét. És nemcsak akkor, ha modortalanságot tapasztalunk, vagy tanúi vagyunk annak. Már akkor is, ha csak látunk vagy olvasunk goromba szavakat. Hadd mutassak egy példát erre.
06:09 Vizsgálatunkban szókombinációkat adtunk a résztvevőknek, hogy alkossanak mondatot. Csakhogy nagyon cselesek voltunk. A résztvevők fele 15 olyan szót kapott, ami gorombaságot idéz fel: udvariatlanul, félbeszakít, ellenszenves, zavaró. A résztvevők másik fele olyan szavakat kapott, amelyeknek nincs goromba kicsengése. Meglepő volt, amit tapasztaltunk, mert azok, akik goromba szavakat kaptak, ötször inkább elsiklottak az információ felett, ami ott volt az orruk előtt a monitoron. Kutatásunkat folytatva megállapítottuk, hogy azoknak, akik goromba szavakat olvastak, tovább tartott döntéseket hozni, döntéseiket feljegyezni, és sokkal többet hibáztak. Ebből nagy gond lehet, különösen élet-halál helyzetekben. Steve, aki orvos, mesélt nekem egy kollégájáról, aki sosem volt valami tisztelettudó, különösen a fiatalok és az ápolók iránt...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról