Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Miskolci közkönyvtárak - ötödszörre a Múzeumok Éjszakáján

Mini jubileum köszöntött idén a Lévay József és a Szabó Lőrinc Könyvtárakra. Ez volt az 5. év, amikor csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához.
A Lévay József Muzeális Könyvtárban számos különleges, régi kiadvány található - ebben az évben az egyik legféltettebb kincsüket is bemutatták a látogatóknak: egy eredeti Vizsolyi Bibliát. Szombaton este a résztvevők természetesen sok más érdekességgel is találkozhattak a gyűjtemény megismerésekor.
A könyvtárak közelmúltban megújult kertjében ezen az estén is megtekinthető volt a Doleschall Emlékherbárium, de a Múzeumok Éjszakáján igazából a zene uralta a kertet: a színpadon a Verszenekar, a ClaXoTon Quartet, Zsekov Mónika és zenész barátai, az Ildi Rider és a Vaultage zenekar követte egymást.
A könyvtár azonban most sem tagadta meg magát. Mivel Szent Iván éjszakája a szerelmeseké, a Múzsák Kertje Alapítvánnyal összefogva szerelmes versek mondására hívtak mindenkit! A szerelmesvers-maraton rögtön a megnyitót követően útjára indult egy meglepetéssel - és azután, a zene szüneteiben mindenki lehetőséget kapott arra, hogy elmondjon egy verset a szerelemről a szerelmének - és mindenkinek.
A hagyományokhoz híven a könyvtár most is vendégül látott minden érdeklődőt egy szelet lilahagymás zsíros kenyérre, egy pohár hűsítő italra. Emellett lehetőséget biztosított arra, hogy ezen a különleges éjszakán mindenki jelképes összegért iratkozhasson be Miskolc könyvtáraiba.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról