Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mit hogyan vár el a mobilozó hallgató a könyvtártól?

Amerikai felmérés eredménye:
A mobil eszközöket inkább az irodalom áttekintésére, mint teljes szövegek olvasására használják. Nem az összes 200 adatbázist kellene mobil formára alakítani, hanem csak egy válogatást ezekből, kiegészítve a többi adatbázisra mutató betűrendes listával.
A hallgatók igényelték az OPAC, valamint a rövid kölcsönzésre félretett kötelező irodalom mobil elérését, főleg rövid, a szünetekben olvasható anyagok esetében. Lehetőséget kívántak kapni arra, hogy előjegyezzenek dokumentumokat, és ellenőrizzék azokat, valamint kölcsönzéseiket, továbbá, hogy értesítést kapjanak a kölcsönzési idő lejártáról vagy az előjegyzett dokumentum beérkezéséről, valamint könyvtári rendezvényekről.
Szükségesnek látták az épületben való eligazodást segítő, valamint a raktári jelzeteket megmagyarázó segédanyag mobil szolgáltatását. A ?Magunkról? szekció bekapcsolását nem találták fontosnak. Igény volt a testreszabhatóságra, és nem tetszett a mobil felület lecsupaszított dizájnja.
Mindez eltér a mobil weboldalak kialakításának szokásos gyakorlatától. Összességében a résztvevők kiemelkedően fontosnak tartották, hogy a könyvtárak mobil eszközökkel is elérhetőek legyenek. (ref.: Koltay T.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról