Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mit hol találok a könyvtárban? Tájékoztató feliratok (képekkel)

A könyvtáros jellemzően gyorsan megtalál mindent könyvtárában -- több évi rutin után legalábbis mindenképpen. A betérő használót viszont eléggé elkedvetlenítheti, ha nem azonnal találja meg a számára fontos dolgokat. A hatékony belső navigáció -- akár egy weblapon -- egyfajta tájékoztatási intelligencia kérdésévé vált. Holland és német példáink a link oldalon:
1. Nemcsak a bejárat mellett, hanem a mozgólépcső alatt is olvasható, mit talál az ember egy szinttel feljebb (Amszterdam, közkönyvtár)
2. A liftajtó mellett és a liften belül (az emeletgombok mellé írva) is megtalálható, melyik szintre érdemes mennie az olvasónak (Amszterdam, közkönyvtár)
3. Képernyőn olvasható, mely szak merre található (Lelystad, közkönyvtár)
4. Könyvtáron belül rendezett kiállítás figyelemfelkeltő felirata (Amszterdam, közkönyvtár)
5. Arculati elemet is tartalmazó felirat a könyvespolcon: színjelzés a szakon belül is. Konkrétan a képregényeken belül: krimi, fantasy, mókás, grafikus novella, manga, sci-fi (München, közkönyvtár).
6. A tájékoztató könyvtáros nemcsak kitűzője alapján, hanem ülőhelyén is azonosítható -- ha éppen nem a polcok között beszélget az olvasókkal (München, közkönyvtár).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról