Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mitől működne szakmai szintű a kreativitás - és miért nem működik most? 3. Mindenki fölfelé figyelt; nem jött lentről innováció

Vizsgáltuk Vineet Nayar-t a HCL Technologies-től - ez egy feladat-kiszervező indiai cég. Amikor találkoztunk vele, cége - bevallása szerint - csak csúszott lefelé. Megfigyelhettük, hogyan váltak világcéggé az információtechnikai innovációban. Korábban a HCL-nél, csakúgy mint másoknál, a vezetők szerepüket úgy értelmezték, hogy ők kijelölik az irányt, és biztosítják, hogy senki ne térjen le a helyes útról. Vineet közölte a vezetőkkel, hogy ideje újragondolniuk a szerepüket. Mert a cégnél mindenki fölfelé figyelt, és nem volt alulról fölfelé építkező innováció, melyet a Pixarnál és a Google-nál láttunk. Így hát elkezdtek ezen dolgozni.
Felhagytak a kész válaszok és megoldások adásával. Helyette úgy kezdtek a piramis alján lévő munkatársakra - az ifjú titánokra - nézni, mint akik a legközelebb állnak az ügyfelekhez: ők az innováció kútforrásai. A szervezet növekedését kezdték erre a szintre áttolni. Vineet úgy fogalmazott, hogy megfordították a piramist, meglazították a kevesek szorongatását a sokak energiájának felszabadítása érdekében, s így minden nappal javították az innováció minőségét és gyorsaságát.
Vineet és az általunk tanulmányozott többi vezető valójában látnok volt. Egyértelmű, hogy megértették, hogy a cégben nem ez az ő szerepük. Úgy hiszem, nem véletlenül önök közül sokan nem ismerték föl Edet. Mert Ed, akárcsak Vineet érti, hogy vezetőként a szerepünk abban áll, hogy megépítsük a színpadot, nem pedig, hogy játsszunk rajta. Ha egy jobb jövőt akarunk föltalálni, s gyanítom, sokan azért jöttek el ide, akkor át kell gondolnunk a dolgunkat. Az a dolgunk, hogy teret nyissunk, ahol mindenki morzsányi lángelméje szabadjára lehet eresztve és hasznosulhat, és a közös lángelmévé válhat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról