Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MKE: hatékonyan érdekképvisel, kivéve a béremelést és az életpálya-modellt

A városháza Fischer-termében emlékeztek meg a hazai könyvtárosok az 1969-ben első alkalommal Tatán megrendezett könyvtáros vándorgyűlésről.
A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár régi-új igazgatója, Sinkó Ildikó bevezetője után Barátné dr. Hajdu Ágnes vázolta fel az egyesület törekvéseit, céljait. Kiemelte: az 1935-ben alakult szakmai szervezet a tízezer könyvtáros csaknem egynegyedét tömöríti. Az egyesület hatékonyan képviseli az könyvtárosok érdekeit, részt vehet a szakmai döntések előkészítésében és segít megteremteni a kulturális örökség megőrzésének jogi hátterét. Nem sikerült viszont még előrelépni a könyvtárosok 13 éve esedékes béremelésének elérésében és az életpályamodell elfogadtatásában.
Az egyesület elnöke elmondta: a világon elsőként hazánkban vezették be a könyvtárosok kompetenciakonferenciáját, és néhány hete hat országot érintő workshopot tartottak a fenntartható fejlődését érintő 17 alapelvről. A kiadvány megerősítette azt a nézetet, hogy könyvtárak minden területen információkat, tudást adhatnak át.
Legközelebb júliusban Keszthelyen tartanak vándorgyűlést: Freund Tamás agykutató, az MTA doktora lesz, aki az olvasással kapcsolatos kutatások tapasztalatait osztja meg a hallgatókkal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról