Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mobiltelefonos alkalmazások a helyismeretben -- e lehetőséget is elhappolják a könyvtár elől?

Akár a legkisebb falvak is népszerűsíthetik magukat mobiltelefonos alkalmazással.
A turistáknak mindez általában ingyenes, a megrendelő többnyire partnerekkel vagy pályázati források bevonásával, helyenként saját forrásból finanszírozza a fejlesztést és az üzemeltetést -- magyarázta Nyírő. Óbuda (amelynek mobilos bedekkerét a Sziget Fesztivál látogatóival együtt eddig 70 ezren töltötték le), Szolnok, Balatonfüred és több más város, tájegység vagy kerület mobiltelefonos megjelenése azért hasonlít egymásra, mert ugyanazt a formát töltik meg helyi tartalommal. Ha kissé más dizájnnal is, de ugyanerre a srófra jár a kultúráért felelős minisztérium által megrendelt nagy-magyarországi, azaz a Felvidéket, az Őrvidéket, Kárpátalját, Erdélyt, Székelyföldet, Délvidéket és a Muravidéket is magában foglaló, angolul és németül is működő elektronikus zsebkalauz, amely Szőcs Géza egykori államtitkár YouTube-videós ajánlóját is tartalmazza. Címe, a MaNDA Kult GPS a Magyar Nemzeti Digitális Archívumra utal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról