Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Munkakörök rotálása -- megéri a szélesebb perspektíva

Kísérlet: önként jelentkezők közül 6 könyvtárasszisztens 6 hétre páronként munkakört cserélt. Előtte és utána (félig strukturált interjú formájában) kikérdezték őket: mit tartanak lelkesítőnek, illetve mit lehangolónak a munkájukban, ezenkívül az új munkakörben naplót is kellett vezetniük arról, hogy mit tanultak, és a tanultakat hogyan tudnák felhasználni, amikor visszakerülnek a régi helyükre. A kísérlet alatt a kutató mentorként végiglátogatta és bátorította őket.
Eredmény: a jelentkezés fő motivációja: a jelenlegi munka monotonitása, kis személyes felelősség, a tanulás, továbbképzés ígérete. A cserék alatt sok, elsősorban technikai jellegű ismeretet szereztek, szélesebb átlátásuk lett az intézmény működésére, új kollégákat ismertek meg, a régi munkafolyamatokra is más szemmel néztek, úgy érezték, az új tapasztalataikat ott is érdemes lenne hasznosítani.
Néhányan aggódtak, hogy távollétükben megváltozik eredeti munkakörük, s később nehéz lesz alkalmazkodniuk. A munkahelyi vezetők pozitív hozzáállása kulcsfontosságú tényezőnek bizonyult. Mindent összevetve a vizsgálatban részt vevő könyvtáros-asszisztensek nem bánták meg a részvételt, és ezt másoknak is ajánlanák. (ref.: Mándy G.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról