Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Műszaki Könyvtár Delftben -- éjjel 2-ig, füves tetővel

A delfti egyetem nyolc karán kb. 15 ezer hallgató tanul, akiknek a 13%-a külföldi. Az egyetemi épület a múlt század 60-as éveiben épült, masszív beton, hatalmas aulával, amely egy nagy beton 'békára' emlékeztet. Ennek környezetében épült föl 1996 és 1998 között 14 millió euróért az új könyvtár épülete, amely központi egyetemi könyvtár és egyben Hollandia országos műszaki könyvtára is. Az épület egyedi sajátossága, hogy a teteje füves terület, ezáltal a könyvtár nemcsak a tanulás, művelődés, hanem a szórakozás, pihenés számára is teret biztosít, kívül-belül is hasznosul. Az épület Delft szimbólumává vált betonkúpjával, melynek a csúcsa fémszerkezettel magasodik a füves rész fölé (mint egy indián sátor). Ez a kúp biztosítja a könyvtár természetes nappali megvilágítását. A kúp belsejében négy szinten egyéni tanulóhelyiségek találhatóak. ... A füves tető energetikai takarékosságot is jelent és teljes hangszigetelést biztosít a könyvtári terek számára, mintha katedrálisba lépne az ember.
A nyitvatartási idő szokatlanul hosszú, reggel 8-tól éjjel 2-ig, vagyis 18 órás nyitva tartással várják az érdeklődőket. A szolgáltatásokról szóló információk megtalálhatóak a link oldalon. (ref.: A könyvtárépület ideális elhelyezése az egyetemi téren belül: két sikeres projekt a külföldi gyakorlatból; Prókai M.)
-- Király Péter kommentje a hírhez: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról