Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy az igény a szexuális felvilágosító tartalmakra

Kultúrpart: ... eszembe jut, amit írtál az online pornográf tartalmak a fiatalokra gyakorolt hatásairól írtál. Azt kifogásoltad, hogy főként a legfiatalabbak gyakran azt gondolják az a szexualitás hiteles bemutatása...

Bereczki Enikő generációkutató: - Olyan kultúrában élünk, amelyben a tinik több pornót néznek, mint eddig bármikor, és sokan tizenegy-kettő évesen már meztelen képeket kéregetnek egymástól. Ezek nem szélsőséges esetek. Rendszeresen járok iskolákba programot tartani és szinte már nincs olyan intézmény, ahol ne kellene ilyen vagy hasonló problémákkal is szembe nézni. Érdekes, hogy még Zsozé Atya is (a kőművesből a videójátékos közösség megkerülhetetlen alakjai közé emelkedett influenszer, jelenleg az ország egyik legnépszerűbb streamere - szerk.) családos édesapaként egy beszélgetés során bevallotta mennyire aggódik kamaszgyerekekért. Félelemének oka, hogy az egymással való találkozás közben teljesen kimarad ennek a generációnak az életéből, illetve az interneten történik meg, ami nagyon személytelen, és sokkal lényegre törőbb, agresszívabb. Amikor fiataloknak adok elő, workshopot vagy rendhagyó osztályfőnöki órát tartok, ez az a téma, ami alatt a légy sem zümmög. Sajnos sok családban ez tabutéma, pedig nagyon érdekli a fiatalokat és a szívük mélyen sokan nagyon vágynak az igazi, mély szerelemre a pornóban látott érzelem nélküli nyers szex helyett. Amikor egyszer felvázoltam a szerintem helyes sorrendet - barátság, szerelem, elköteleződés, intimitás- képzeld el, hogy hatalmas taps tört ki.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról