Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mégnagyobb lett a büfé az amszterdami közkönyvtárban (OBA) - Gezelligheid!

Hat éve jelentkezett a KIT az Openbare Bibliothek Amsterdam (OBA) link viselt dolgairól, különböző megközelítésekből. Az akkori látogatáshoz képest több, kisebb-nagyobb változást lehet megfigyelni a 11 éves(!) épületen - kimondatlanul utalva arra, hogy kis lépésekben "haladnak a korral". Egyik ilyen változás a gyerekkönyvtárra néző "lelátó-lépcső" (vö.: link ), egy másik a megnövelt alapterületű büfé - az "oba café", mely a kurrens magazinolvasó szomszédságában található - nem véletlenül. Az egyszerűbb ebédek elfogyasztására is alkalmas, megújult enteriőrbe már a bejárat előtti mozgólépcső előtti hirdetőtábla is invitál. A hirdetés motívuma a holland szirupos ostya (stropwaffel), mely a németalföldi gezelligheid [ejtsd: hezelahheid] - kedélyesség, életöröm, nyugalom (ld. még: link ) - fontos kelléte. A könyvtár tehát olyan hely, amely ezeket az értékeket támogatja. Az ablakból a falatozók az elhaladó vonatokra és hajókra látnak. (Megjegyzendő, hogy az OBA épületében ezen kívül még 2 étkezési lehetőség van a használók számára.)
A vonatkozó fotókat ld.: link . (MG)

Régebbi hírforrás(ok): KIT-találatok könyvtár + büfé témában: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról