Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Nagyon sajnáljuk, de ebben a könyvtárban Ön nem tapasztal majd csendet'

- ehhez hasonló mondatokat kell a helsinki Kympi személyzetének mostanság gyakran elismételnie. A cikk témája az az új koncepció, amely mentén a könyvtár kulturális és egyéb eseményeket állított működése homlokterébe. Ennek megfelelően zenei események, vitafórumok, kiállítások, találkozók, sőt a privát találkahely lehetősége a főbb okok, ami miatt a látogatók felkeresik a szóban forgó helsinki könyvtárat.
A könyvtár ugyanis a kulturális rendezvények befogadásán túl azt a célt fogalmazta meg, hogy helyszínéül szolgáljon ezen eseményeknek már a megvalósítás fázisában az alkotó folyamattól egészen a bemutatkozásig Ez az újszerű működési koncepció esetenként bizony hangos tevékenységekkel jár, de legalább a könyvtár élményekben gazdag közösségi térré változott.
A könyvtár felszerelése is újszerű, rendelkezik olyan könnyen mobilizálható, gördülő bútorzattal, elektromos kábelekkel, csatlakozási lehetőséggel, számítógépekkel stb., amelyekből a látogatók saját maguk kialakíthatják alkotói kuckóikat, ott, ahol éppen szeretnék, egyedül vagy éppen a társakkal együtt. (ref.: Kránitz Lné)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról