Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Napi 3 folyómétert visznek az ingyenes könyvekből

Muraszombat közkönyvtárában link a gyarapodásnak megfelelő arányú apasztás - azaz: a klasszikus nulla növekedés. A jogszabály az apasztással kapcsolatosan évi 3%-ot engedélyez. A városnak és vonzáskörzetének 56 ezer lakosára 411 ezer dokumentum jut (2017). Az IFLA-ajánlások alapján túl terebélyes állomány tehát nem alaptalanul szorul az apasztásra, melyet a könyvtár munkatársai ütemezetten végeznek.
A bejáratól nem messze lévő polcról napi 3 folyóméternyi könyvet visznek el a betérők, praktikusan mindent.
A könyvtár munkatársa elmondta: - A négy fehér polcot hetente 2-3 alkalommal töltjük fel leselejtezett könyvekkel, amit az olvasók hétfőtől szombatig lassan kiválogatnak, s kinek mi tetszik, elviszik további olvasásra. Hogy azt követően mi történik a könyvekkel, nem tudjuk (vagy tudhatjuk). Egyik nap sem állunk ott a polcok mellett, hogy megszámoljuk, ki mennyi könyvet visz el, s nem is kérdezhetjük meg (etikai szempontpont) hogy milyen céllal válogatja ki azokat.

Hírforrás: KIT-információ
2018. szeptember 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=napi_3_folyometert_visznek_az_ingyenes_konyvekbol
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról