Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem lesz kaotikus az otthoni munka, ha ezeket a programokat használod - Asana, Trello...

Sokaknak kellett hirtelen megtanulniuk a munkahelyükön kívül dolgozni, és ez komoly feladat elé állította a háztartásokat. Ugyanakkor immár számos digitális eszköz segít átlátni a káoszt.
"Rá kellett döbbennem: a korábban kifejezetten tágasnak vélt, több mint 80 négyzetméteres lakásom valójában egy szűkös lyuk. Mármint akkor, ha nemcsak otthonként, hanem két felnőtt ember két különálló irodájaként, két iskolás gyerek osztálytermeként, kondi- és moziteremként, esetenként kocsmaként vagy játszótérként is funkcionálnia kell egyszerre" - foglalja össze milliók friss tapasztalatát egy budapesti értelmiségi szülő.

A koronavírus-járvány következtében tömegek kényszerültek a négy fal közé, ahol immár nemcsak lakni, de - egyebek mellett - dolgozni is kénytelenek voltak. Persze azok még a szerencsésebbek közé tartoztak, akik ezt egyáltalán megtehették, ám ettől nem lett könnyebb a családi napirendek egyeztetése.

Az Asana, 13 éves fennállásával a munkahelyi "kollaborációs hadszíntér" veteránjának számít. Olyan világcégeknél is használják a munkatársak közötti kommunikáció fő csatornájaként, mint az Intel, a Pinterest vagy az Uber. Úgy alkották meg, hogy segítsen követni, ki, mit csinál éppen, és hogy ezzel lehetővé tegye a legjobb eredmények elérését. A programmal feljegyzések és emlékeztetők készíthetők, kommentálható a kollégák munkája, rendszerezhetővé és kereshetővé válnak a futó projektek. Az Asana tehát segít rendet vágni a káoszban, amire most óriási szükségük van a tennivalókban fuldokló dolgozóknak.
Hasonló a Trello, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet létrehozni, menedzselni vagy megosztani például tennivalólistákat, de akár jóval összetettebb tartalmak munkatársak közötti továbbítására is alkalmas. Ráadásul képes együttműködni olyan szolgáltatásokkal, mint a Google Hangouts, a Twitter, a OneDrive, a Salesforce vagy a Slack, s ezeket mintegy önmagába integrálva könnyíti meg a felhasználók életét.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról