Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem Móricz és Móra szegénységképe -- nincs meg a szülőkben a meseolvasás, beszélgetés átörökített szokása sem

A többség a szegény kategóriát szereti jó szegényként értelmezni, amit a Kincskereső kisködmönben olvashattak. A 19. századi mórai-móriczi szegény fogalom azonban nem azonos a maival. A szegényektől sokan azt várják, hogy teljesen zárkózzanak el a fogyasztói társadalomtól, ne legyen tévéjük, mobiltelefonjuk, alázatosan fogadják el a helyzetüket. Ezek az értékítéletek viszont azt jelzik, hogy az emberek nem tudnak igazán belegondolni a 21. századi szegények helyzetébe. Ugyanakkor, ha elképzelünk egy létminimum alatt élő ötgyermekes családot egy szobába zsúfolva, ahol semmi berendezés sincs, és nincs meg a szülőkben a meseolvasás, beszélgetés átörökített szokása sem, ott a televízió teheti élhetőbbé a közeget. Ha nem értjük meg az okokat, akkor soha nem fogunk tudni jól segíteni. És nem elég adni, az a jó segítség, ami fejleszt, és nem konzerválja az állapotokat. Ráadásul a segítő szerepe sem egyszerűen megélhető dolog, ki kell alakítani, hogy természetessé váljon az emberekben. Ne csak karácsonykor, hanem az év többi napján is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról