Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálat indul 2 milliárdért

Tavaly beszámoltunk egy olyan holland projektről, amely többek között egészségügyi tájékoztatószolgálat is - a könyvtárak csatornáján keresztül: Tényleg az információs társadalom alapintézményévé teszik a könyvtárat... link . Ez a modell tehát a társadalmi tájékoztatást a könyvtári tájékoztatási funkcióval karöltve képzeli el. (Ld. SEXI modell link ) A most induló hazai projekt a hírek szerint nem él ezzel a lehetőséggel. (MG)

A költségek 70 százalékát az EFOP fedezi, ami az EU és a magyar állam közös programja.
Nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálati és online információs központot hoznak létre a kormány csütörtök este közzétett határozata alapján. A 2 milliárdos költség 70%-át az EFOP (Emberi Erőforrás Operatív Program) fedezi, amely az Európai Unió és a magyar állam közös programja. A pályázat alapján elnyert uniós támogatást a kormány fogadja és adja tovább a pályázóknak.
Ugyanilyen forrásból finanszírozzák a járóbeteg irányítási rendszerek korszerűsítését, amire 16 milliárd forintot szánnak. A határozat szerint "elkerülhetetlen a szakellátás és az alapellátás közötti betegút-szervezés folyamatának megfelelő fejlesztése is, és olyan rendszer kialakítása szükséges, amely kezeli a járási szintű betegútszervezést, hatására nagyban fokozódik az alapellátást végző háziorvosi körzetek, praxisközösségek és a városi kórházak együttműködésének támogatása". (HVG)

Régebbi hírforrás(ok): Tényleg az információs társadalom alapintézményévé teszik a könyvtárat... link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról