Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Népszerű zenei műfajok - ha naprakészen akarsz szolgáltatni, és keresnek még zenét a könyvtárban

POV: Indie, Escape Room, Stomp and holler. Ezek most tényleg létező műfajok, vagy csak szívat minket a világ legnagyobb zenei streaming platformja, amikor azt állítja, hogy ezek voltak a kedvenc műfajaink idén? Megmutatjuk, honnan jönnek ezek az elnevezések és azt is, hogyan lehet visszafejteni, hogy mit jelentenek a furcsa műfajok a Spotify Wrappedben.

Azoknak az olvasóknak, akik azért kattintottak, hogy a saját 2023-as Spotify Wrapjükben szereplő furcsa műfajokat végre megértsék, van egy jó és egy rossz hírem. A rossz, hogy mivel csak 2023-ban több mint 300 új kategória került bele a Spotify adatbázisába, valószínűleg egy könyv sem lenne elég arra, hogy legalább felületesen megmagyarázzuk, azok mit jelenthetnek.

A jó viszont az, hogy van egy díjnyertes, több mint tíz éve frissülő netes adatbázis, ahol bárki visszafejtheti az ízlését. Az Every Noise at Once elnevezésű gigantikus, interaktív szódiagram tartalmazza a Spotify összes műfaji kategóriáját itt: Every Noise at Once link . Ezek között a kategóriák között lehet Ctrl + F billentyűkombinációval keresni, és ha megvan a megérteni kívánt műfaj, rá is lehet kattintani. Kattintás után megjelenik egy csomó olyan művész, akit ide sorolhatónak tekint a Spotify, és kirajzolódnak azok a további műfajok is, amikkel az adott kategória átfedésben van. Ezek aztán újból kattinthatóak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról