Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Nógrádi falvak könyvcseréje

Sikeres pályázatának köszönhetően négymillió forintért vásárolhat könyveket a Balassi Bálint Nógrád Megyei Könyvtár ellátóközpontja. Ferik Ibolya, az ellátóközpont vezetője elmondta: Nógrádban jelenleg 114 könyvtárat tartanak nyilván, s mintegy kilencven működik valamilyen rendszerességgel. A nógrádi kiskönyvtárakat általában olyan pedagógusok, népművelők - jó esetben végzett könyvtárosok - tartják életben, akik emellett számos más feladatot is ellátnak, például művelődési házat vezetnek. Ilyen község például Mátranovák vagy Mátraterenye is. Nem ritka az sem, hogy pusztán egy-egy megbízható közmunkásra bízzák a könyvek kölcsönzését. Az utóbbi években az ilyen kistelepülések mind többen átadják a könyvtáruk szakmai irányítását a megyei könyvtárnak, ahol képzett könyvtárosok, könyvtári informatikusok végzik a katalogizálást, az új könyvek beszerzését. - F: ápr. 1.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról