Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Norvégia megállapodott az Elsevierrel

Az Unit, mint a norvég felsőoktatási és kutatási konzorciuma, valamint az Elsevier globális információelemző üzletága kísérleti nemzeti licencben állapodott meg, amely a norvég kutatók számára hozzáférést biztosít a globális tudományos kutatási forrásokhoz, egyúttal a norvég kutatást a nyílt hozzáférésű közzététel (OA) révén elérhetővé teszi.
A pilot projekt két évig tart. Hét norvég egyetem és 39 kutatóintézetnek a kedvezményezett: hozzáférnek az Elsevier világszínvonalú tudományos ismereteinek platformjához, több mint 2500 folyóirat 16 millió publikációjához az Elsevier és partnereinek terméséből. Lehetővé teszi továbbá a norvég kutatók számára, hogy közleményeiket a nyílt hozzáféréssel tegyék közzé. (UNIT)
A hírt az MTA EISZ is közzétette Facebook-oldalán. A magyar kutatók 2019. január óta nem férnek hozzá az Elsevier szolgáltatásaihoz, köztük a Scopus hivatkozáselemző adatbázishoz sem, amely alapján nagy egyetemi rangsorok készülnek. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Scopus és SciVal nélkül... link Lekapcsolt Elsevier-szolgáltatások - hogyan hathat a szakkönyvtárosok megítélésére? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról