Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyomtatott könyvek mellé e-verziót is ad az Amazon

A társaság új szolgáltatást jelentett be, amelynek Kindle MatchBook a neve. Az ajánlat minden olyan felhasználónak szól, akik rendelkeznek elektronikus könyvolvasóval, ugyanakkor a hagyományos kötetekről sem akarnak lemondani.
A megoldás hasonlít az Autorip szolgáltatásra, amelynek lényege, hogy a zenei CD-ket vásároló emberek automatikus megkapják az adott zeneszámok vagy zenei album digitális változatát is. Nos, a Kindle MatchBook ugyanez, az egyetlen kivételt az jelenti, hogy a zenei CD-k helyett a nyomtatott kiadványokra vonatkozik. Az Amazon sajtóközleménye szerint azok a vásárlók, akik megrendelnek egy nyomtatott alkotást, azok kérésre megkapják az adott mű elektronikus változatát is. Üröm az örömben, hogy az ajánlat nem ingyenes, az e-kiadásokért 99 cent és 2,99 dollár közötti összeget kell kifizetni. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy valaki ingyen hozzájusson az e-verziókhoz. Az az Amazon partnereitől függ, hogy mely könyvek lesznek elérhetők a MatchBook kínálatában. Külön érdekesség, hogy a lehetőség visszamenőleg is érvényes, így elvileg minden olyan személy is kérhet a kiválasztott alkotásból elektronikus változatot, aki 1995 után vásárolt valamilyen kiadványt az Amazonnál.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról