Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyugat-Magyarországi Egyetem tagkönyvtárainak fejlesztései

A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) hat tagkönyvtára és együttműködő partnerei 72 millió forintos uniós és állami forrásból fejleszthetik a könyvtári hálózatot a nem formális és informális képzések megerősítése érdekében. Az élethosszig tartó tanulást szolgáló projekt április 1. és 2011. szeptember 30. között zajlik, annak részleteit pedig május 10-én ismertetik Sopronban. A projekt április 1. és 2011. szeptember 30. között valósul meg, a pályázatot pedig az intézmény Savaria Egyetemi Központjának könyvtára koordinálja. A szervezeti egységgel a projekt során az egyetem öt tagkönyvtára működik együtt: az győri Apáczai Csere János Kar, a soproni Benedek Elek Pedagógiai Kar, a székesfehérvári Geoinformatikai Kar, a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar könyvtára, valamint a soproni Központi Könyvtár és Levéltár. A projektben mellettük számos közoktatási intézmény is részt vesz. Együttműködési megállapodás írtak továbbá alá az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeummal, a Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetével, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézettel, valamint egy szombathelyi, egy vasvári és egy győri közkönyvtárral.
A pályázati célok megvalósításáért a könyvtárak fejlesztik adatbázisaikat, biztosítják a könyvtárak dokumentumainak adatbázisban történő további feltárását, 24 órás szolgáltatásokat és közhasznú tartalmakat biztosító többnyelvű weblapokat és portálokat építenek, olvasásfejlesztő, könyvtárakat népszerűsítő és könyvtárhasználati programokat valósítanak meg. Induló képzésekkel emelik továbbá a könyvtárosok szaktudását.

Hírforrás: Espresso
2010. június 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nyugat
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról