Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Okosodás okosban - '5Mins AI' mikrotanulási platform

Ahogyan a hagyományos tartalomfogyasztást is leuralta a TikTok videómegosztó feszes tempójú, ingerekben tömény formátuma, úgy a hagyományos oktatóanyagok terén is kezd teret nyerni ez a stílus. A londoni székhelyű 5Mins AI link játékos tanulóplatformnak nemrég több mint 5 millió fonttal - közel 2,4 milliárd forinttal - szavaztak bizalmat befektetők. A tavaly alapított startup célkitűzése, hogy (intenzívebb) élménnyé, egészen konkrétan közösségimédia-szerűvé tegye a vállalati és szakmai oktatóvideós tanulást. A platform előszeretettel kölcsönöz bevált elemeket a népszerű kínai videómegosztótól, így például azt, hogy
- a tartalom folyamatosan görgethető, soha nem fogy el, illetve, hogy
- mindezt az algoritmus az adott felhasználóra szabottan rakja sorrendbe.
A 5Mins AI szerint a dolgozók nagyobb lelkesedéssel vesznek részt szakmai fejtágítókon, ha azok formájukban hasonlítanak a szórakozásból, szabadidejükben fogyasztott tartalmakhoz. Ezt az átcsomagolást végzi el az úgynevezett mikrotanulási platform, ahol - a fejlesztők szavaival élve - a munkavállalók "kis falatokban" juthatnak hozzá a tudáshoz. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a munkáltató nyomon tudja követni az alkalmazottak fejlődését, és visszaigazolást kapjon a tudásszintjükről is, miközben a továbbtanuló dolgozók a különböző tesztekkel és interaktív kvízjátékokkal nyereményekre beváltható pontokat is gyűjtenek az alkalmazásban.

Hírforrás: HVG (47. sz.) / előfizetéssel
2022. december 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=okosodas_okosban_-_5mins_ai_mikrotanulasi_platform
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról