Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasni akajok! Avagy hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a könyvek világát?

A Seattle Times újságírója, Stephanie Dunnewind jó hasonlatot talált: Sok kisgyermeknek egy könyv elolvasása olyan, mint a fürdés. Nehéz beleszokniuk, de ha egyszer benne vannak, már szinte lehetetlen abbahagyniuk. A cikkben idézett King County Library System remek ötletekkel szolgál a különböző korosztályok könyvhöz idomításához. Gyerekkönyvtárosoknak is nagyon ajánlott olvasmány :) Íme: Óvodások és még fiatalabbak -- Amit megtehetsz:
- Mindenhol tarts könyveket, a táskádban, a kocsiban, a kanapé közelében! 'Bárhol, ahol gyermeked megláthatja és el is kobozhatja azokat.' -- javasolja a King County Library System's Ready To Read project-je.
- Engedd meg a babának és a totyogónak, hogy megfogja a könyvet! Segíts neki, hogy megtalálja az elejét, a végét, a tetejét és az alját!
- Keress neki verses vagy dalos mesekönyveket! ... Vagy:
- Hagyj fel a régi kedvencekkel! Próbáld ki inkább a mai generációnak szóló könyveket, segítséget kapsz a könyvtárban vagy a könyvesboltban!
- Ne tedd az olvasást terhes házimunkává! 'Így elveszik a haszna' -- jegyzi meg Chastain.
- Ne utasítsd el a kötelező/klasszikus olvasmányok rövidített változatait! A használati utasítások (például a programozásról), képregények, sportmagazinok is sokat számítanak, mondja Rosalie Olds, ifjúsági könyvtáros a King County's Fairwood Library-ban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról