Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasósarok a Kálvin téri metróban! -- Gyors reakció a könyvkereskedőktől

Hangulatfény, könyvespult és hívogató fotel a Kálvin téri aluljáróban. Az olvasósarok kellékei. Az akciót szervező könyváruház szerint inkább a középkorúakat kell rászoktatni az olvasásra, tapasztalatuk szerint a gyerekek és a kamaszok olvasnak. Az új generáció, a fiatalok igenis megint elkezdtek olvasni. Ez köszönhető volt a Harry Potter könyveknek, úgyhogy felnövekvőben van egy olyan generáció, aki mindenféle kutatás szerint újra nagyon szeret olvasni. A felmérések szerint legkevésbé a 30-asok, 40-esek olvasnak. - F: febr. 19.
-- Ha könyv, és gyors innováció, akkor könyves nagyáruházak. Ez alakulhat ki a városi könyvszerető emberekben a fenti hírt olvasva, a helyszínen tájékozódva. Ha az olvasás népszerűsítése a kérdés, akkor az Alexandra könyváruház süppedős fotelei és népszerű emberekről készült olvasó-óriásplakátok. A múlt heti KIT is közölte a mexikóvárosi hírt link , feltehetően erre (no, nem feltétlenül a KIT-ére :-) mozdult a könyvkereskedő. Úgy tűnik, a figyelemgazdaságban nem nyerő az egy hétnél hosszabb gondolkodás. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról