Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Olvass Larával - Mohácson, vagy bárhol a világban

A Mohácsi Jenő Városi Könyvtár link vezetője, Schmidt-Kovács Diána fejéből pattant ki az ötlet, hogy olvasójuk, a 9 éves Lara a könyvtár közösségi oldalán rendszeresen jelentkezzen könyvajánlóival. A kisdiák örömmel fogadta a lehetőséget.
- A rendszerességet nem szabtuk meg, ahogy ő úgy érzi, hogy olyan könyvet olvasott, amit ajánlana társainak, akkor küldi a 2 perces videót. A könyvtár vállalta, hogy beszerzi állományába az olvasni kívánt könyveket. A videókat az édesanya készíti és küldi számomra, különösebb technikai feltétele a dolognak nincs.
A visszajelzések pozitívak, egy hét alatt 2.200 körüli a rákattintás. Nehézség, hogy mivel az ilyen korú gyerekek Facebook-oldallal nemigen rendelkeznek, a gyerekes szülőket kérem, hogy a videókat mutassák meg gyermekeiknek. Bízom benne, hogy a közvetítés megtörténik!
Kisgyermekes édesanyaként és könyvtárosként nagy energiákat fektetek abba, hogy a gyermekek körében erősítsem a könyvek és az olvasás szeretetét. Larával megismerkedve, és megtapasztalva, hogy mennyire szeret olvasni, éreztem, hogy az, ha ő ajánl könyveket társainak jó példa lehet. Lara a saját korosztályát szólítja meg és biztatja olvasásra. Több könyvtáros kolléga keresett már meg azzal, hogy az ötlet átvehető-e, vagy hogy a videó megosztható-e. A válaszom az, hogy természetesen igen! Örülünk, ha széles körben terjed a videó, szívesen teremtünk kapcsolatokat és fogadunk hasonló videókat is - nyilatkozta a KIT-nek Schmidt-Kovács Diána.
- A vonatkozó fotókat ld.: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról