Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önkiszolgáló könyvtárközi kölcsönzés: álomtól a valóságig

A cikk egy kísérleti programról számol be, amelynek során a használók saját maguk kezdeményezhettek könyvtárközi kölcsönzési kéréseket. A használóknak 'Csináld Magad' jelszóval reklámozott projektet az új-zélandi Lincoln Egyetem és a nemzeti könyvtár közösen szervezte meg 2002. október és 2003. január között. A cikk ismerteti a projektet, bemutatja motivációit és irányelveit. A szerzők több kérdést tárgyalnak az önkiszolgáló könyvtárközi kölcsönzés korlátaival, a kísérlet során megjelenő trendjeivel és a résztvevők véleményével kapcsolatban. Végül a módszer jövőjének kérdésével foglalkoznak, különös tekintettel Új-Zélandra. (Autoref.)

Hírforrás: McCartin--Raid: D-I-Y interloans: from dream to reality. In: Electronic Libr. 2004/6. Autoref: Könyvtári Figyelő 2005/3.
2005. november 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=onkiszolgalo_konyvtarkozi_kolcsonzes_alomtol_a_valosagig
Régebbi hírforrás(ok): McCartin--Raid: D-I-Y interloans: from dream to reality. In: Electronic Libr. 2004/6. Autoref: Könyvtári Figyelő 2005/3.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról