Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önszerveződő 'fiókkönyvtár' -- 2.0-s iskolával karöltve? 2.

Múlt számunkban szóltunk a rotterdami önszerveződő olvasóteremről, ami talán a leginnovatívabb holland 'közkönyvtári' fejlesztés link
Ezzel az intézménnyel link kíván együttműködni a 'Trade School 010'-féle kezdeményezés -- szintén 2.0 alapon működő 'iskola', melynek helyi kezdeményezője, Nieke Binnendijk a közösségi média segítségével találkozott Maurice-szal. Az első Trade School-t New York-ban alapították 2010-ben és, azóta gyorsan terjed a világon.
A Trade School önmeghatározása: alternatív tanulási hely, amely a tudás, a javak és szolgáltatások cseréjén alapul. Az oktatásért barterben fizetnek, például étellel, vagy valamilyen szolgáltatással. Mindenki számára nyitva áll, akinek van mit tanítania. Az osztályokba az oktatóval kötött barterrel lehet jelentkezni.
A helyi kezdeményező Nieke most végzett, és már több előadást szervezett a Trade School in Amsterdam kezdeményezőjével is.
Lehet, hogy a Reading Rotterdam West és a Trad School 010 a legjobb holland 'könyvtár'? -- teszi fel a kérdést Mark Deckers könyvtári tanácsadó. Sokkal több, mint civil kezdeményezés.

Régebbi hírforrás(ok): Önszerveződő 'fiókkönyvtár' -- romkocsma-stílusban -- a legjobb holland könyvtár? 1. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról