Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Öntéstechnika

A kapucsínó tejhabjára szép formásra kerekített mintát hozott ki felszolgáló kisasszony. Kérdésemre, hogy hogyan készítik, gyorsan jött a válasz: hát, az öntéstechnikán múlik! -- Na igen, az öntéstechnika... Hát, az egy szakma, annak csínjával-bínjával együtt. Mert hát verseny van: akinek gyengébb az öntéstechnikája, kevesebb vendéget ejt bámulatba; s kisebb a bevétel.
Próbálom saját, vagy a könyvtárakban félfüllel elkapott referenszinterjús technikák módszereit feltérképezni. Mert ugye, a referenszkérdések meghatározzák a válasz minőségét is, illetve a használó elégedettségét. És ahol ez fontos szempont -- az ügyfél-elégedettség, ott nyilván a kérdéstechnika is fejlett. Pláne, ahol minőségbiztosítás is van. :-) Megállapítja a szakember az érdeklődés célját, a téma iránti érdeklődés mélységét, a használó által ráfordítani szándékozott erőforrások mértékét (idő, pénz, szakismeret), és erre kalibrálja a tájékoztató könyvtáros vagy információbróker a választ és a válaszra fordítható forrásokat. A szakmai főrumokon pedig utána megtárgyalják a szakemberek egymás között a különféle kérdéstechnikák eredményességét, hatékonyságát. Feltehetően. Hiszen van ez is olyan fontos, mint az öntéstechnika. (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor
2010. április 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ontestechnika
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról