Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Portalanító oroszlán Kecskeméten, társadalmi katalizáló Afrika-program Münchenben

-- Vajon mit keres egy oroszlán a könyvtárban? Eláruljuk, segít a gyerekeknek, port takarít és olvas, ahogy az egy könyvtárba járó oroszlánhoz illik. A Könyves Vasárnap keretén belül a könyvtár közös mesélésre invitálta a gyereket és szüleiket egyaránt. Majd a mese végén, melyben egy oroszlán könyvtári kalandjait izgulhatták végig, a családok papírt és ollót ragadtak, hogy a mese alapján elkészítsék saját oroszlános könyvjelzőjüket. (Kecskeméti TV)
-- Neuaubing fiókkönyvtárában (München) napközisek számára Afrika-nap-sorozatot szerveztek. Mottó: Afrika -- érezni, megélni, olvasni és megragadni. A sok érzékszervet megragadó rendezvényen a gyerekek több technika segítségével készítettek tárgyakat, melyeket aztán a városi könyvtár ablakában tesznek közszemlére. A sorozat zárásaként zenés-táncos-mesés mulatságot szerveznek. (ref.: MG) Az újság nem írja, de Magyarországról nézve tudni érdemes: Németországban gyerekek számára nem véletlenül szerveznek idegen kultúrák befogadására nyitottabbá tevő programokat. A könyvtár így egyben fontos társadalmi folyamatok katalizátora is. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról