Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Országgyűlési könyvtár -- könyvállománya fejlesztendő?

Kövér László az Országgyűlési Könyvtár korszerűsítését kezdeményezte -- derült ki a Heti Válasz online-on megjelent, Gyurgyák Jánossal készült hosszú interjú egy rövid utalásából.
Megtudtuk, hogy a házelnök a csaknem százötven éves intézmény megújítását célzó tervek elkészítésébe nyolc szakembert vont be: a szegedi egyetem Klebelsberg Kunó Könyvtárának főigazgató-helyettesét, Kokas Károlyt, Blaskóné Majkó Katalint, a Képzőművészeti Egyetem könyvtárának főigazgatóját, az Osiris Kiadót vezető eszmetörténészt, a már hivatkozott Gyurgyák Jánost és az Országgyűlési Hivatal öt szakemberét. A tennivalókat összegző ajánláscsomagot a minap adta át a házelnöknek és a könyvtár vezetésének a munka fő koordinátora, az Országgyűlés januárban felállított Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságát irányító Bellavics István, korábbi elnöki főtanácsadó.
A cél: több tízezer dokumentum szabad polcos tálalása, méghozzá úgy, hogy az ott lévő szakirodalom a lehető legfrissebb legyen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jó pár ezer kötet visszakerül majd a raktárba, a frissesség mellett ugyanis természetesen a keresettség is alapszempont.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról