Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Összeesküvés-elmélet - példa a természetére

Túl sokat foglalkozik Bill Gates a koronavírussal ahhoz, hogy ne legyen gyanús - vélik az összeesküvés-elméletek hívei. Miközben kevés olyan híresség volt, aki az elmúlt években jobban kongatta volna a vészharangot egy várható világjárvány miatt, mint a jótékonyságot és a világ -szerinte üdvözítő - megmentését egy ideje már főállásban űző milliárdos.
A BBC álhíreket ellenőrző csapata ilyen agyrémeket talált:
- Bill és Melinda Gates alapítványa afrikai és indiai gyerekeken tesztelte az oltásokat, aminek eredményeként több ezren meghaltak vagy visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedtek. Állítólag Indiában ezért még bíróság elé is kell állnia.
- Kenyába olyan tetanuszoltásokat juttatott el, amelyek abortuszgyógyszereket tartalmaztak.
- A vakcinákkal és az abortusszal tömegesen akarja kiirtani a világ lakosságát.
- És talán az egyik legnépszerűbb elmélet: az oltásokkal csak mikrocsipeket akar beültetni az emberekbe.
Miután a globális egészségügybe az alapítványán keresztül dollármilliárdokat ölő Bill Gates ennyire termékeny inspirációt jelent az összeesküvés-elméleteknek, a BBC megpróbált utánajárni, hogy mégis miért. Kiderült, hogy ennek két egyszerű oka van: Bill Gates gazdag és híres.
Az összeesküvés-elméletek egyik fő mozgatórugója pedig, hogy befolyásos embereket gyanúsítanak meg szörnyű dolgok elkövetésével. A mintázat általában ugyanaz, csak a nevek cserélődnek - ez Magyarországon is ismerős lehet. Ha nem Bill Gates a mumus, akkor Soros György az, vagy a Rotschildok, a Rockefellerek. Mindig van valaki. (HVG)
Kapcsolódó: Bill Gates szerint a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni gyógyszereket és majdani oltásokat olyan országok és emberek számára kell hozzáférhetővé tenni, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk, és nem azoknak, akik a "legtöbbet ígérnek" értük, a piaci alapú értékesítés ugyanis elodázza a világjárvány végét. (Portfolio)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról