Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Összefogás a használókért -- a Floridai Egyetem Könyvtára a kutatókat és a tudományt mutatja be

Az elmúlt évtizedekben a felsőoktatási könyvtárak tevékenységének hangsúlyai sokat változtak: a gyűjtemény helyett a hozzáférés lett fontos, újabban pedig - Ranganathan öt könyvtári törvényére hivatkozva - maguk a szolgáltatások. Az egyes egyetemeken a könyvtár központi szerepet tölt be, és helyként, közösségi színtérként fontos tényezője az intézmény sikerének.
A Floridai Egyetemen (UF) Authors@UF néven rendezvénysorozatot indítottak, amely két tekintetben is támogatja az egyetem küldetésének megvalósulását: egyrészt a tudományra összpontosít, és informális keretek között mutatja be az oktatók tudományos és kreatív teljesítményét, másrészt gazdagítja a hallgatók tanulási tapasztalatait, mivel tantermeken kívül, másfajta körülmények között ismerkedhetnek meg az oktatók tevékenységével. A program a könyvtárhoz, annak valamely különgyűjteményéhez kötődik, és hidat épít a tantermek és a könyvtár között: a könyvtárat mint a tanulás helyszínét határozza meg, olyan intellektuális térként, amely befogadja a különböző tudományos kezdeményezéseket, és helyszínt biztosít a vitákhoz, felfedezésekhez és tapasztalatszerzéshez. (A Floridai Egyetemen dolgozó kutatók bemutatása a campuson. Esettanulmány; ref.: Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról