Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Összetartja a könyvtár a település nemzedékeit -- Tikoson

Igazi közösségi színtér a falu könyvtára. A teremnek egyedülálló múltja van: régen ez volt a pártház és a templom is egyben. Még ma is az egyik falon a címer és a zászlók vannak, vele szemben pedig egy kereszt. Kivételes alkalmakkor még most is misét celebrálnak a könyvek között, és az önkormányzat is itt tartja rendezvényeit. A nyugdíjasok is összejárnak néha, a fiatalok pedig rendszeresen ülnek le a számítógép elé. Emellett természetesen könyvtárként is működik. 'Szombat délutánonként vagyunk nyitva -- mondta Vida Józsefné könyvtáros. -- A fiatalok leggyakrabban interneteznek vagy játszanak a számítógépen. Sokszor még vasárnap is bekéretőznek, mikor hárman-négyen összejönnek. Az idősebbek pedig leginkább a folyóiratokat böngészik.' Jelenleg nyolc folyóirat is jár. A kiskönyvtár újabb könyvek fogadására készül, hogy még több olvasnivalót tudjon kínálni. A Marcali Városi Könyvtártól kapnak köteteket a mozgókönyvtári szolgáltatáson keresztül. Az önkormányzat már meg is vette az új polcokat. Egyrészt az újságoknak, másrészt pedig hogy az érkező könyveknek helye legyen. - F: jan. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról