Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ötven év a szakkiadásban

Érdekes olvasmány az ötven esztendeje alapított Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó bibliográfiája. A több mint hétezer cím korszakokról és korszakváltásokról rajzol hiteles képet. A kiadónak a kezdetektől egyik alapfeladata, hogy lehetővé tegye a jogszabályok megismerhetőségét. A KJK 1995- -ös privatizációjával fordult nagyot a világ a KJK körül, mivel a holland Wolters Kluwer--csoport tagja lett. A következő nagy fordulatot az 1998--as év hozta, ekkor egyesült a Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó a CompLex CD Jogtárral piacvezető Kerszöv Computer Kft.-vel. Új elektronikus kiadványok egész sora -- köztük a magyar és az európai jogot is tartalmazó CompLex DVD Jogtár -- lett ennek a házasságnak az egyik hozadéka. A kiadó akciókkal, rendezvényekkel ünnepel. És tovább bővül a bibliográfia, többek között a múltat és a jelent összekapcsoló két jubileumi kötettel. A Közgazdasági Nobel--díjasok az 1969- től 2004-ig elismert ötvenöt közgazdászt kapcsolja egy kötetbe. Az Európai alkotmányok pedig a 25 tagú Európai Unió országainak alapjogszabályait adja az érdeklődők kezébe magyar nyelven. - F: márc.26.

Hírforrás: link
2005. április 06.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=otven_ev_a_szakkiadasban
Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról