Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Partnerségben vagyunk? De kivel, hogyan? - KIT-műhely

Az utóbbi évek hazai könyvtáros rendezvényein többször visszaköszönt a "partnerség" kifejezés. Hogy a kifejezés mögött a gyakorlatban ki mit értett, arról többféle elképzelés él. A kifejezés ugyanakkor megtalálható Arnstein létráján (ld.: link ), ráadásul a 6. szinten, amely már érdemi részvétel. Lássuk:

"ÉRDEMI RÉSZVÉTEL (cél: érdemi részvétel)
6. Partnerség: a hatalom megosztja a tervezéssel és a döntéshozatallal kapcsolatos felelősségeket. Eszközök pl. közös szakpolitikai testületek, a tervezési bizottságok. Miután az alapokat valamilyen adok-kapok formájában megteremtették, a feltételek nem egyoldalúak."

Eszerint: ha megosztott az információ a közös tervezéshez, akkor közös felelősség is; mindez a könyvtár munkatársaival, használóival, fenntartóval és más szervezetekkel (beleértve a könyvtárszakmai szervezeteket) kapcsolatban egyaránt értelmezhető.

Gyere el a részletekért! - Mikulás Gábor beszél a témáról az MKE tatabányai vándorgyűlésének KIT-műhelyében link / KIT-műhely.

Hírforrás: KIT-információ
2023. június 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=partnersegben_vagyunk_de_kivel_hogyan_-_kit-muhely
Régebbi hírforrás(ok): Részvételi létra - melyik szinten állsz könyvtáradban? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról