Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pedig van feladata a könytáraknak is a társadalmi és szociális segítésben...

Magyarországon jelenleg 2,9 millió ember él szegénységben, és hogy ezen belül pontosan mennyi roma, azt nehéz megbecsülni. A Széll Kálmán-terv szerint az országban körülbelül 750 ezer főt tesz ki a roma lakosság, amelynek jelentős része él az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben, a szegénységi küszöb alatt.
Az új konvergenciaprogram az oktatás, a munkaerő-piaci aktivizálás, az integráció és az egyéb, romákat érintő fejezetek keretein belül célként határozza meg a diszkrimináció leküzdését, ezeket azonban néhány kivételtől -- mint például a roma gyermekek tanulását támogatására vagy a roma nők foglalkoztatására irányuló program -- eltekintve leginkább általános elvként jelöli meg. A foglalkoztathatóság javítását célozó képzési programok elindításáról beszél, és komplex programot említ, amely tartalmazza a 'szociális és etnikai szempontból' szegregált lakókörnyezetben élők munkaerő-piaci integrációját, szociális ellátórendszerhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférésük és lakhatási körülmények javítását, valamint a leszakadás és a szegregáció megfékezését is. Konkrét javaslatot azonban nem tesz, sem ezek kidolgozására, sem pedig a telepfelszámolások kezdeményezésére, ami az integráció egyik legfontosabb előfeltétele lehetne.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról